INFORMATIE

De Hang-On Run!

'Een droom wordt werkelijkheid'. Dit zijn de woorden van Erik de Heer, de man achter Hang-On met ruim 24 jaar ervaring. Erik organiseert, samen met een geweldig enthousiaste groep vrijwilligers, ook dit jaar de Hang-On Run op de Utrechtse Heuvelrug. Geen gemakkelijk proces om dit voor elkaar te krijgen in een van de gevoeligste natuurgebieden, maar na veel puzzelen het is gelukt om een fantastisch parcours neer te zetten.

De run start op de zeer uitgebreide trainingslocatie van Hang-On, op RCN camping 'het Grote Bos' in Doorn, en loopt over de mooiste stukjes van de Utrechtse Heuvelrug. Reken op de nodige hoogtemeters, schitterende stukken bos afgewisseld met stukken zand en grasvelden. Water ontbreekt natuurlijk ook niet. En...een hele hoop uitdagende hindernissen!

Kortom heb je zin in een uitdaging? Kom dan naar de Hang-On Run, mooi centraal in Nederland.

 

 

Deelnemersinformatie

Plattegrond Start & Finish


Aanmelden voor de run.

De starttijden worden minimaal 1 week van te voren op deze website gepubliceerd. Deelnemers moeten zich minimaal 1 uur voor aanvang van de run melden bij de aanmeldtafels (A). Bij deze tafel ontvang je ook het genummerde wedstrijdshirt en natuurlijk je rode(of oranje) polsbandje. Tijdens deelname moet dit shirt verplicht duidelijk zichtbaar gedragen worden.


Tassen

Je kunt je tas afgeven bij de bewaakte tassenopslag (T). Om je tas op te halen laat je je deelnemers t-shirt zien.


Starten

Onder de menukeuze 'starttijden' zijn de startgroepen terug te vinden. Iedere deelnemer is met zijn eigen startnummer in een startgroep ingedeeld. Onthoud je startnummer goed!

*** Meld je tijdig bij het startvak! Iedere deelnemer heeft een vaste starttijd. Te laat aankomen bij de start kan uitsluiting van deelname betekenen!***


 

Praktisch
 • Draag een lange nauwsluitende broek van rekbare stof (tight) of een oude trainingsbroek.
 • Draag ofhankelijk van de weeromstandigheden meerdere dunne laagjes. Bij voorkeur een thermoshirt. Je deelnemersshirt draag je over de andere lagen heen.
 • Neem een plastic tas mee voor je natte spullen.
 • Er is geen pinautomaat op het terrein. Bij het cafetaria kunt u wel met pinpas betalen.
 • Neem een legitimatiebewijs mee!
 • Het parcours is om 17:30 uur gesloten!

Douchen en omkleden

Op het RCN terrein zijn douches (inclusief kleedruimte) aanwezig (D). Het is NIET toegestaan om deze ruimten met vieze kleding te betreden. Trek vooraf zoveel mogelijk vieze kleding uit en plaats deze in een zak. Ga daarna naar binnen om te douchen en om te kleden. Zo houden we de ruimte voor iedereen schoon en beschikbaar!


Deelname aan de run

Alle deelnemers moeten zich houden aan het reglement van de Nederlandse Survivalbond. Deze is hier te downloaden: SBN Deelnemersreglement.


Annulering bij extreem weer

Statistisch gezien is de kans op extreem weer in het Hang-On Run weekend erg klein. Mochten wij helaas toch genoodzaakt zijn om een van de dagen ivm extreme weersinvloeden te annuleren, dan vindt er geen restitutie plaats. In overleg met de Survivalbond Nederland plannen we dan een nieuwe wedstrijddag in.

 
Klik hier voor een grotere weergave.
Klik hier voor een grotere weergave.
Klik hier voor een grotere weergave.
Klik hier voor een grotere weergave.

Route + parkeren

Het adres van camping RCN Het Grote Bos is:
Hydeparklaan 24,
3941 ZK in Doorn.

Er zijn gratis parkeerplaatsen bij de camping (P1) en bij de marinierskazerne (P2). Vanwege de beschikbare ruimte wordt verzocht niet ruim te parkeren en gezellig met elkaar te carpoolen! Er rijden pendelbusjes tussen P2 en het start/finish terrein.

Vanaf richting Arnhem:

 • Neem afslag 20 richting Driebergen
 • Einde afrit bij stoplichten links afslaan op de N225
 • Derde stoplicht linksaf de Loolaan in
 • Bij de rotonde tweede afslag Arnhemse Bovenweg
 • Rijd ongeveer 2,5 kilometer rechtdoor
 • Links is de ingang van RCN het Grote Bos

Vanaf richting Utrecht:

 • Neem afslag 20 richting Driebergen
 • Einde afrit bij stoplichten rechts afslaan op de N225
 • Tweede stoplicht linksaf de Loolaan in
 • Bij de rotonde tweede afslag Arnhemse Bovenweg
 • Rijd ongeveer 2,5 kilometer rechtdoor
 • Links is de ingang van RCN het Grote Bos
 

Toeschouwers

Publiek is van harte welkom om de deelnemers aan te moedigen. Er is een fiets route uitgezet om de deelnemers te kunnen volgen. De fietsroute loopt door een kwetsbaar natuurgebied, hier mag niet van van worden afgeweken (in verband met de verstrekte vergunningen)! De routes zijn ook vinden in de digitale route kaarten op deze pagina. Honger of dorst gekregen van al dat aanmoedigen? Het restaurant bij het start/finish terrein is geopend!

Let op: op sommige punten kan de fietsroute het parcours van de deelnemers kruisen, hinder de deelnemers niet!

 

Lekker uitgerust van start tijdens de Hang-on Run?

Boek bij uw inschrijving direct de speciale hang-on aanbieding voor een bungalow of chalet op RCN het Grote Bos en profiteer van 20% korting op de huur van een bungalow of een chalet.

U reserveert direct online of telefonisch 0343 – 513644 o.v.v. actiecode: hangonrun2017

Direct boeken? Klik op deze link!

 

Vrijwilligers

 

Wordt deel van het Hang-On Run team! Als lid van het gezellige team help je mee om het evenement op de dagen zelf goed te laten verlopen. Denk hierbij aan uitleg geven aan de deelnemers hoe ze de hindernissen moeten nemen, beoordelen of deelnemers de hindernissen correct gedaan hebben, op cruciale punten het verkeer regelen, tasseninname en andere nodige werkzaamheden.

Vooraf zullen al onze fantastische vrijwilligers instructies krijgen voor de taak die ze op één van de twee (of beide) dagen toegewezen krijgen. Op de dag zelf worden vrijwilligers verzorgd met eten en drinken.

Survivalruns hebben vrijwel nooit een winstoogmerk en zullen enkel gehouden worden dankzij de inzet van vrijwilligers. Daarom respect en dank voor de vrijwilligers die het evenement mogelijk maken!

 

Aanmelden als vrijwilliger!

 

 

Survival For Life in actie voor de stichting overleven met alvleesklierkanker.

Als kanker een deel van je leven is dan krijgen de woorden: survival for life een diepere betekenis. In de strijd tegen kanker is opgeven immers geen optie.
Volhouden, doorgaan en soms diep gaan zorgt ervoor dat je het (over)leeft.

Survival for Life (SFL) is een jaarlijks terugkerend project van de Stichting Survivalgroep Hang-On, met als doel zoveel mogelijk geld binnenhalen voor een goed doel gerelateerd aan kanker. Initiatiefnemer van dit project is Erik de Heer.

Dit jaar is gekozen om geld in te zamelen voor de stichting overleven met alvleesklierkanker (https://www.supportcasper.nl/).
De campagne Support Casper is onderdeel van de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker. In september 2015 startte de campagne en een paar maanden later is door ons de Stichting opgericht. De grondleggers zijn allemaal vrienden of familie van mensen die zijn overleden aan alvleesklierkanker. Wij kwamen tot de ontdekking dat er schrikbarend weinig aandacht is voor alvleesklierkanker. Vermoedelijk omdat de meeste mensen er zó snel aan overlijden dat er geen tijd en ruimte is om acties op te zetten of aandacht te vragen. Dát gegeven, in combinatie met het feit dat meer dan 90% van de patiënten het niet overleefd, is voor ons reden om hier niet langer genoegen mee te nemen. Wij willen met de Stichting en deze campagne de bewustwording rond alvleesklierkanker vergroten en tegelijkertijd structureel geld inzamelen om het broodnodige onderzoek naar nieuwe, innovatie behandelmethoden mogelijk te maken.
Voor meer informatie: www.survivalforlife.nl

 

Veelgestelde vragen

Als ik ..km kan hardlopen, is dan dezelfde afstand voor de Hang-On Run haalbaar?

Nee niet direct. Voor het deelnemen aan onze run is een basis techniek kennis zeer wenselijk (voetklem, apenhang etc.). Bij de 13km is deze zelfs van essentieel belang. Onze run heeft daarnaast een heel andere dynamiek dan n km hardlopen (interval karakter). Als je nog geen ervaring hebt met een dergelijke technische run dan raden wij je ook aan om een kleinere afstand te nemen of als koppel/groep te lopen. Koppels en groepen kunnen/mogen elkaar namelijk helpen.

Hoe kan ik zorgen dat ik bij vrienden in de startgroep kom?

Bij wedstrijdlopers wordt de starttijd bepaald op je klassementsranking. Ook recreatieve lopers starten wij initieel op basis van je loophistorie/ranking. Dit doen we om een zo goed mogelijke doorstroming te krijgen. Recreatieve lopers waarvan we geen historie kennen worden verder op basis van postcodegebied gestart. Vooral de individuele klassen worden op basis van prestaties gestart. Je hebt als individuele loper dus erg veel kans dat je in een startgroep komt waarin je niemand of slechts enkelen kent. Als je met mensen samen wilt lopen adviseren wij om je als koppel of groep in te schrijven.

Ik ben geblesseerd en wil me afmelden, kan ik mijn geld terug krijgen?

Het is niet mogelijk om je geld terug te krijgen. Het is wel mogelijk om de de deelname over te zetten naar een ander. Je kunt hiervoor ons formulier: Overdragen deelnamebewijs gebruiken. De financiële afwikkeling dienen deelnemer en vervanger onderling af te handelen. Dit kan tot 17 november 15:00!

Ik heb me ingeschreven voor de afstand ... maar ik zou eigenlijk graag met de afstand .. mee willen doen?

Indien de gewenste categorie nog niet vol is kunnen we altijd kijken of je verzoek mogelijk is. Stuur je verzoek via dit formulier en wij zullen zo spoedig mogelijk reageren. 

Ik rijd samen met .... en die staat een startgroep later, kunnen we samen starten?

Nee dat kan niet. Bij wedstrijdlopers wordt de starttijd bepaald op je klassementsranking. Ook recreatieve lopers starten wij initieel op basis van je loophistorie/ranking. Dit doen we om een zo goed mogelijke doorstroming te krijgen. Recreatieve lopers waarvan we geen historie kennen worden verder op basis van postcodegebied gestart. Vooral de individuele klassen worden op basis van prestaties gestart. Je hebt als individuele loper dus erg veel kans dat je in een startgroep komt waarin je niemand of slechts enkelen kent. Als je met mensen samen wilt lopen adviseren wij om je als koppel of groep in te schrijven.

Ik wil graag recreatief meelopen in plaats van wedstrijd kunnen jullie me overschrijven?

De Hang-On Run is volledig uitverkocht en de shirts met startnummers zijn besteld. Het is dan ook niet meer mogelijk om je deelname aan te passen.

 

Ik wil graag vroeg (of laat) starten ivm meerijden/vakantie/werk/voetballen/etc

Als de tijden zijn vastgesteld is het niet meer mogelijk om deze te wijzigen. Om teleurstellingen te voorkomen raden wij je aan om de hele dag te reserveren. Ofwel voorkom dubbele afspraken. Let Op! Wij restitueren geen inschrijfgeld dus zorg dat je je agenda checkt.

Kan ik me via email inschrijven want de internet pagina doet het niet?

De inschrijving moet via de link (UVP formulier) gebeuren om geregistreerd te kunnen worden. Het is natuurlijk vervelend als er een technisch mankement is. Probeer het dan nog eens op een later tijdstijp of probeer het eens via een andere computer / browser. Is het na 24 uur nog steeds niet mogelijk om in te schrijven? Laat ons dit dan via het vragen formulier of onze facebook pagina weten. Wij nemen dan contact op met de leverancier.

Kan ik mijn inschrijving overdragen?

Het is mogelijk om de de deelname over te zetten naar een ander.Je kunt hiervoor ons formulier: Overdragen deelnamebewijs gebruiken. De financiële afwikkeling dienen deelnemer en vervanger onderling af te handelen. Dit kan tot 17 november 15:00!

Kan ik mijn startbewijs annuleren?

Je kunt je inschrijving altijd annuleren wij geven echter geen inschrijfgeld terug.

Op basis waarvan bepalen jullie de starttijden?

Bij wedstrijdlopers wordt de starttijd bepaald op je klassementsranking. Ook recreatieve lopers starten wij initieel op basis van je loophistorie/ranking. Dit doen we om een zo goed mogelijke doorstroming te krijgen. Recreatieve lopers waarvan we geen historie kennen worden verder op basis van postcodegebied gestart. Vooral de individuele klassen worden op basis van prestaties gestart. Je hebt als individuele loper dus erg veel kans dat je in een startgroep komt waarin je niemand of slechts enkelen kent. Als je met mensen samen wilt lopen adviseren wij om je als koppel of groep in te schrijven.

Waarom kan ik alleen via een machtiging betalen?

De stichting Hang-On Run heeft geen winstoogmerk. Daarbij willen we deze geweldige run zo toegankelijk mogelijk houden. Het incasseren van het inschrijfgeld gebeurd via een automatische incasso van 'Doorbetalers'. Dit is de meest eenvoudige en goedkope manier van incasseren. Deze dienst wordt via de Survival Bond aangeboden. Hierdoor kunnen we de kosten van de run laag houden. En daar profiteer jij dus weer van!

Wanneer krijg ik mijn startnummer?

Minimaal 7 dagen voor de run worden de starttijden + startnummer gepubliceerd op deze website. Met dit startnummer meld je je op de wedstrijddag bij de aanmeldtafels waar je je eigen wedstrijdshirt en rode bandje ontvangt.
Tip: volg ons op facebook en weet precies wanneer de starttijden en startnummers bekend zijn.

Wanneer wordt het inschrijfgeld afgeschreven?

Wekelijks worden de betaalopdrachten verzameld welke de week er op worden uitgevoerd. Het inschrijfgeld zal dus 7-14 dagen na het inschrijven van de opgegeven rekening worden afgeschreven.

Wat als de run niet door kan gaan door een storm (ofwel vanuit veiligheidsoverweging)?

De kans is klein dat er in deze periode zo'n heftig weer ontstaat dat wij, vanuit veiligheidsperspectief, de run op een dag moeten cancelen. Mocht het echter gebeuren dan wordt deze enkel verplaatst. Samen met de Survivalbond Nederland plannen we dan een ander moment in waarop jullie alsnog kunnen strijden tegen, dan hopelijk tegen de door ons gecreëerde elementen. Wij kunnen en zullen in een dergelijk geval nooit het inschrijfgeld terug betalen.

Staat jouw vraag hier niet bij? Gebruik dan ons vragenformulier. Klik hier om naar het formulier te gaan.

Volg ons

Hoofdsponsors

Wij steunen

© 2017 - Stichting Hang-On Run

Ga naar boven